Ga naar hoofdinhoud

GP kwalificatie voor Argento en John Whitaker

John Whitaker met Argento Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Brit John Whitaker en AES-hengst Argento bewezen vandaag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Treffen dat leeftijd nog altijd geen rol speelt in de springsport. Dit weekend, precies een jaar geleden, won de bijna zestigjarige ruiter met de donkerbruine zoon van Arko III de Grote Prijs van Amsterdam. Aanstaande zondag maakt de vijfvoudig Olympiër kans op zijn derde opeenvolgende GP overwinning in Treffen. Paul Estermann werd vanmiddag tweede, gevolgd door Marco Kutscher.

Een opiniestuk in Trouw over de ‘stokoude’ man die in Amsterdam de Grote Prijs won, deed nogal wat stof opwaaien. Een jaar na dato bewijst John Whitaker dat hij ondanks zijn leeftijd nog altijd een topatleet is, zo ook vanmiddag in de Glock’s Perfection Tour over 1.50m.

De routinier verwees Zwitser Paul Estermann en Castlefield Eclipse (v. Obos Quality) naar de tweede plaats. Voor Duitsland zette Marco Kutscher de derde tijd neer. Met Baloubet du Rouet-zoon Balance was hij 0.02 seconden sneller dan de zoon van John, Robert Whitaker en KWPN’er USA Today (v. Heartbreaker).

Voor Nederland ging Gerco Schröder van start met Glock’s Cognac Champblanc. Met de twaalfjarige Clearway-telg reed Gerco een foutloze rit en eindigde op de achtste plaats. Gert-Jan Bruggink kwam met Anderson VDL (v. Chin Chin) niet verder dan de 38ste plaats, met twaalf strafpunten.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.