Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam verruilt Parijs voor Vragender

Jeroen Dubbeldam laat komend weekend de Longines Masters in Parijs aan zich voorbij gaan en reist in plaats van naar de Franse lichtstad naar Jumping de Achterhoek in Vragender. Daar brengt de Europees, olympisch en wereldkampioen Classic Man V (v. Cornet Obolensky) en Dokyra Fortuna (v. Canturano) aan de start.

De tweede week van Jumping de Achterhoek, van donderdag 3 tot en met zondag 6 december, ontvangt een sterk deelnemersveld. Marcus Ehning, winnaar van zesvoudig teamgoud, staat op de startlijst, net als Rolf-Göran Bengtsson die van hetzelfde kaliber is. De Zweed won op de Olympische Spelen in 2008 individueel zilver, in 2004 teamzilver en werd in 2011 Europees kampioen. Jannika Sprunger, die op het EK dit jaar voor Zwitserland teambrons won, heeft ook voor Vragender gekozen.

De eerste internationale springrubriek gaat donderdag 3 december om 10.00 uur van start.

De ruiters die willen deelnemen aan de Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek op zondagmiddag 15.00 uur, moeten zich kwalificeren op donderdag- en vrijdagavond. Na de menclinic van vierspanrijder Hans Heus om 19.00 uur op zaterdagavond, wordt er vanaf 20.15 uur een 1,40 m Medium Tour finale verreden.

Bron: Horses/Persbericht.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

6 reacties op “Jeroen Dubbeldam verruilt Parijs voor Vragender

 • Peter

  Fyn dat hy dat zo op tyd laat weten, had zeker niet een ander heen gewild in zyn plaats…..

 • Wendy Scholten

  Hoi Peter,
  Parijs werkt net als ieder ander gewild concours met wachtlijsten, dus op het moment dat Jeroen zich daar afmeldt staat een ander te juichen dat hij/zij alsnog kan starten 🙂 Net als dat er op Jumping de Achterhoek eerst ruiters zich moesten afmelden om Jeroen de zekerheid te kunnen geven om te starten (meer dan 400 paarden kunnen we in het programma en op stal niet kwijt). ‘Business’ as usual.

 • Sanne

  Ik denk eerder dat het voor Jeroen ook een dubbele afweging is geweest om gewoon hier in Nederland te blijven i.p.v. naar Parijs te gaan. Parijs is natuurlijk niet echt lekker in het nieuws geweest de laatste tijd en moet je dan het risico lopen daarheen te gaan terwijl je dichter bij huis ook op cc kan gaan. Natuurlijk heeft ieder cc altijd een plaatsje vrij voor Jeroen, laten we eerlijk wezen. Jeroen op de wachtlijst….???… Maar inderdaad is het “gat”van Jeroen in Parijs al lang weer opgevuld. Is dit het juiste voorbeeld zo op het laatste moment…denk het niet, maar gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd wel zeer begrijpelijk. Laten we niet vergeten dat Vragender met zijn mooie locatie, accommodatie en faciliteiten voor ruiter en paard een zeer mooi alternatief voor Jeroen is. De organisatie zal blij zijn met Jeroen, maar laten we niet vergeten dat alle ruiters/amazones keer op keer afwegingen moeten maken wat het beste is voor hun en de paarden en dat de organisaties van welk cc dan ook daar flexibel mee om moeten weten te gaan.

  Jumping de Achterhoek…succes dit weekend !

 • peter

  in parys is het grote geld te verdienen, en in de achterhoek gaat jeroen trainings rondjes ryden, dat is ook goed,, maar dat zal hy al geweten hebben na stutgart wereldbeker…. de top in nl is erg groot .. en er kunnen er meestal maar 2 of 3 ryden van elk land… denk ook aan je mede colega,s

 • Sanne

  peter….wie heeft hier nu dan het nadeel van ondervonden ? Jeroen is is jou ogen dus oncollegiaal, dan denk ik dat de “eventueel” benadeelde Jeroen hier maar op moet gaan aanspreken. Het is nu zoals het is en laten we maar gewoon proberen te genieten van de sport in plaats van met modder te gaan gooien.

 • L. Dubbeldam

  Om alle problemen van Peter te kunnen oplossen kan ik Peter meedelen dat Jeroen vorige week maandag 23 November Parijs officieel heeft afgemeld via de KNHS en daarna zich officieel heeft ingeschreven voor Jumping de Achterhoek via de KNHS in afwachting van goedkeuring om te kunnen starten. Wat betreft Parijs hiervoor had hij een wildcard van de organisatie waardoor hij door af te zeggen niemand tekort heeft gedaan. Pas afgelopen Dinsdag kreeg bericht dat hij kon starten met 2 paarden. Dus ik zou niet weten waar de problemen goed voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook