Ga naar hoofdinhoud

Jumping Peel & Maas breidt uit op jubileum editie

Frank Schuttert met Beautiful Red op Jumping Peel en Maas. Foto: Fototrailer©

Bij Stal Hendrix in Kessel wordt van 25 tot en met 28 juli voor de tiende maal Jumping Peel & Maas georganiseerd. Om de jubileum editie te vieren is er dit jaar een tweede wedstrijdpiste op het terrein te vinden. Naast de rubrieken voor jonge paarden en proeven tot op 1.50m niveau, komen nu ook de amateur- en Bixie-ruiters aan de start. “We organiseren een evenement dat nog altijd groeit, daar zijn we als organisatie trots op”, vertelt Michel Hendrix.

“Speciaal voor de jubileum editie is er een tweede wedstrijdpiste gerealiseerd voor de ponyruiters. En we hebben een M-rubriek voor amateurruiters aan het programma toegevoegd. Zodat combinaties die eerder niet meekonden rijden nu ook mee kunnen doen”, aldus Hendrix, die JPM organiseert samen met zijn zus Janou en neef Timothy.

Hoogtepunten

Het evenement ontving over de jaren zowel lokale topruiters als wereldsterren, waaronder de gebroeders Phillipaerts, Jos Lansink en Bertram Allen. Dit jaar rijden Oranje-ruiters Maikel van der Vleuten en Frank Schuttert mee. De hoogtepunten op het programma zijn op donderdagavond het ‘Kampioenschap van Peel & Maas’, waarna het Masterspringen op vrijdagavond gepland staat. Op zaterdag sluit het concours af met ’s middags het Sponsor Team Springen en daarna de 1.50m Grote Prijs van Peel & Maas.

Weersituatie

Vanwege de tropische temperaturen houdt JPM rekening met het Nationaal Hitteplan. De organisatie heeft extra maatregelen getroffen om het welzijn van paard en ruiter te waarborgen. Er zijn extra schaduwplaatsen en waterpunten gecreëerd en op verschillende plaatsen zijn ventilatoren neergezet. “We proberen het voor alle deelnemers aan JPM, mens en dier, zo aangenaam mogelijk te maken. We stellen het welzijn voorop, terwijl we proberen onder de voorspelde weersomstandigheden toch een mooi evenement neer te zetten”, aldus de organisatie.

Clip My Horse

Degene die niet in de gelegenheid zijn een bezoek te brengen aan het evenement kunnen de verrichtingen live volgen op Clip My Horse. Voor meer informatie en het programma, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook