Ga naar hoofdinhoud

‘Klein tikje geluk moet je ook wel eens hebben’

Exclusief
Jeroen Dubbeldam en Tonnie Kreuwel Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Van de week sprong Zenith ook goed en ging er toch een balkje af. Vandaag tikken we een paar balkjes aan en blijven we nul. Dat zijn de details van onze sport. En een klein tikje geluk moet je ook wel eens hebben."

“Hij voelt de hele week al goed aan. Maar we zijn nog maar half op weg. Er komt zeker nog een hele zware proef aan. Dit parcours was ook al maximaal, maar we hebben dan ook een deelnemersveld… Dat is niet normaal. Ze springen erover alsof er een driesterren-Grand Prix staat. Maar hier staat echt het maximale, voor paard en ruiter.”

Benadering is hetzelfde

Of Jeroen geen last van kriebels heeft, hier op de Olympische Spelen, wil een journalist weten. “Kriebels zijn er altijd wel. Alleen de benadering is steeds hetzelfde. Zou niet best zijn als ik nu anders zou rijden dan op een driesterrenwedstrijd.”

‘Ik laat het op me afkomen’

Jeroen gaat straks ongetwijfeld in een loeizwaar parcours samen met een behoorlijk aantal andere nullers de strijd aan om de medailles. “Ik laat het maar gewoon op me afkomen. Het heeft geen zin om me zorgen te gaan maken over het parcours dat ons straks te wachten staat.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.