Ga naar hoofdinhoud

Schrale zesde plaats voor Nederland in Rio

Ludger Beerbaum met Chaman
Ludger Beerbaum en Chaman Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nederland eindigde gisteravond in een speciale landenwedstrijd van het CSI 5* in Rio de Janeiro op een zesde plaats. Gerco Schröder en Marc Houtzager kwamen in deze teamwedstrijd voor nationale duo's namens Nederland uit en wisten beide het eerste parcours foutloos te blijven. In het tweede parcours maakten beide een fout waardoor Nederland op acht strafpunten kwam te staan. De landenwedstrijd werd gewonnen door Duitsland gevolgd door Groot Brittannië.

Schröder reed Eurocommerce Callahan (v. Contendro) het tweede parcours rond in een tijd van 42,96 seconden. Houtzager reed de voor hem zo bekende Sterrehof’s Opium (v. Polydor) in een minder snelle tijd van ruim 47 seconden naar de eindstreep.

Zowel Duitsland als Groot Brittannië wisten beide parcoursen foutloos af te leggen, maar Duitsland ging er dankzij de vlotte tijd van 41,56 seconden waarin Ludger Beerbaum met Chaman (v. Baloubet de Rouet) het parcours aflegde met de winst vandoor. Beerbaums teamgenoot Marco Kutscher reed Cornet’s Cristallo (Cornet Obelensky) rond in een tijd van 43,26 seconden. De Engelsen waren beduidend langzamer. Nick Skelton stuurde Unique (v. Indoctro) rond in 48,40 seconden en Michael Whitaker deed er een kleine vijftig seconden over om MCB Maya (v. Cardento) rond te sturen.

De derde plaats in de landenwedstrijd ging naar het eerste team van gastland Brazilië. Zij reden netjes, maar maakten in het eerste parcours één springfout wat hen vier strafpunten opleverde.

 

Bekijk hier de uitslagen

 

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!