Ga naar hoofdinhoud

Van Gogh neemt afscheid van de sport

Marco Kutscher, hier met Van Gogh. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Met een sublieme overwinning in één van zijn laatste wedstrijden, de finale van de Midden Tour op CSI4* Poznan eind vorig jaar, sluit de KWPN-hengst Van Gogh zijn sportieve loopbaan af. De keur verklaarde Numero Uno-zoon zal zich bij De Wiemselbach vanaf komend seizoen volledig op de fokkerij gaan richten.

Onder Caroline Müller en vervolgens Marco Kutscher heeft de in 2002 geboren Numero Uno-zoon talloze successen behaald. Hij behoorde jarenlang tot de wereldtop, waarbij overwinningen in de GCT-Grand Prix van Valkenswaard, de EEM-Grand Prix van Los Angeles en de EEM-Grand Prix van Hong Kong enkele hoogtepunten zijn.

Meer dan een miljoen euro prijzengeld

In totaal heeft de door Peter en Renate Stultiëns gefokte hengst meer dan een miljoen euro aan prijzengeld bijeen gesprongen. “We kijken terug op fantastische sportieve jaren en een succesvolle en prettige samenwerking met Marco Kutscher. We mochten vele hoogtepunten en overwinningen vieren en hij kwam meerdere malen uit voor Duitse team. Wij willen nogmaals onze dank uitspreken naar diegenen die aan de basis van het succes van deze hengst hebben gestaan. Allereerst Caroline Müller die de gehele opleiding heeft verzorgd en Van Gogh naar het 1.60m-niveau heeft gebracht. Daarnaast ook het team van Stall Kutscher – Bitter met vaste verzorgster Annamari Lahtinen en natuurlijk topruiter Marco Kutscher”, is Daan Horn hen erkentelijk.

Toekomst

Van Gogh zal in de hengstenshow van De Wiemselbach op 7 April 2019 officieel zijn sportieve loopbaan beëindigen. Daarbij wordt teruggeblikt op zijn sportieve successen van de afgelopen jaren. In de fokkerij timmert hij al jaren aan de weg en er ligt nog een grote toekomst voor hem in het verschiet als vererver. Op de internationale concoursen wordt hij sterk vertegenwoordigd door verdienstelijk presterende nakomelingen als Bella Brown, Dena-Sienne, Ceylon, Vincent 163, Vallejo, Fabio en Giro de la Luna. Bij het KWPN heeft hij zoon Innovation (mv.Contendro I) reeds goedgekeurd gekregen en in 2016 werd Van Gogh voor zijn bijdrage aan de fokkerij beloond met het keurpredicaat.

Dressuurpaarden

Vanwege de geweldige resultaten van Sönke Rothenbergers Cosmo, is Van Gogh inmiddels niet meer alleen interessant voor springpaardenfokkers, maar mogelijk ook voor dressuurpaardenfokkers. En Cosmo is niet het enige dressuurpaard op het hoogste niveau loopt, Cool Water en Dimare lopen allebei ook Grand Prix.

Poznan MT-finale

Bron: Horses/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook