Ga naar hoofdinhoud

Belgische hegemonie in Linz

François Mathy hier met D'Atlantique Royale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Belgische ruiters waren gisteren zeer succesvol in het 1.50/1.55m tweefasen parcours welke tevens gold als kwalificatie voor de Grand Prix van vandaag. De heren bezetten maar liefst de eerste vier plekken. De eerste prijs was voor Francois Mathy Jr met Casanova de l' Herse (v. Ugano Sitte). Hij reed een foutloze tweede fase in 33,22 seconden en nam daarmee 6.150 Euro mee naar huis.

Plek twee was voor Gregory Wathelet met de 9-jarige Iron Man van de Padenborre (v. Darco). Hij was ruim een seconde langzamer en finishte in 34,86. Op de derde plaats eindigde Niels Bruynseels met Clayton (v. Cartani) in 35,22 en vierde in een tijd van 36,08 werd Jerome Guery met Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck).

Voor Nederland kwam Vincent Voorn met Dante (v. Padinus) in deze rubriek aan de start maar hij kwam niet verder dan een dertigste plaats.

Vanmiddag wordt om 15.00 uur de Grote Prijs verreden. Hierin komen voor Nederland Ben Schröder en Vincent Voorn aan de start.

Silver Tour

In de Silver Tour rubriek over 1.45m was er wel een prijs weggelegd voor Vincent Voorn. Hij reed de 8-jarige Ellavar X (v. Calvaro Z) in deze rubriek naar de elfde plek. Hij reed een foutloos basisparcours maar kreeg twee springfouten in de barrage. De overwinning in deze proef ging naar de Portugees Mario Wilson Fernandes met Tidelio des Nauves (v. Fidelio du Thot).  Hij ging foutloos rond in 40,88. De plaatsen twee en drie waren voor Italië met Emanuele Gaudiano op Corbanus (v. Corrado I) 0/40,74 en Melissa Vanzani op Celine vd Wolfsakker (v. Bamako de Muze) 0/41,35.

Klik hier voor alle uitslagen van het CSIO4* Linzer Pferdefestival

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook