Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allens Acapella overleden

Samen met Acapella Z (v. Alcamera La Silla) won Bertram Allen individueel goud en team zilver op de Europese kampioenschappen voor pony's in Bishop Burton in 2010. De merrie stond hiermee aan het begin van Allen's imposante carrière. De in Mexico geboren Zangersheide pony uit paarden-ouders overleed gisteren en werd twintig jaar oud.

Acapella Z werd in 1997 geboren op de La Silla stoeterij in Mexico uit het 1,60m-paard Renata La Silla. Zij bracht ook onder meer de Grand Prix-paarden Nelson Z (onder Rebecca Marsh) en Rebozo LS, die onder Rodrigo Pessoa ging.

De 1,48m grote Acapella Z kwam via de familie Verlooy in handen van de Allens in Ierland. Eerst ging de merrie onder het zadel van Bertrams zussen Grace en Lucy. Toen Bertram zelf overging naar de paarden, nam jongere broer Harry de teugels over.

Vorig jaar ging de merrie met pensioen en verbleef op de weiden bij de familie Allen.

Op zijn website schrijft Bertram Allen: “Ze was ongelooflijk, een ‘once in a lifetime’-pony. Ze leerde me heel veel en laat ons veel fantastische herinneringen na. De hele familie is erg verdrietig om haar overlijden.”

Bron Website Bertram Allen/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.