Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen heer en meester in Audi Prize Den Bosch

Bertram Allen en Quiet Easy tijdens Indoor Brabant 2017 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zaterdagavond van Indoor Brabant kreeg een spannende ontknoping. Twaalf barrageruiters reden kei hard voor de overwinning in de Audi Prize die uiteindelijk op spectaculaire wijze bij de laatste combinatie, Bertram Allen en Quiet Easy 4, terecht kwam. Wout Jan van der Schans sprong met Capetown naar het beste Nederlandse resultaat, de vierde plaats.


Wout Jan van der Schans moest het spits afbijten in de barrage van de 1,55m-rubriek. Hij zette alles op alles om met de Oklund-zoon Capetown een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. In 37,66 seconden kwam Van der Schans over de finish.

Snelste vierfouter

Direct na Van der Schans liet Kevin Staut zien waar in het barrageparcours winst te boeken viel. Met de 35,10 seconden was Staut met de merrie Ayade de Septon (v. Wandor van de Mispelaere) meteen een stuk sneller, maar de Fransman kreeg een fout op de voormalige hindernis 4.

Derde tijd

Gudrun Patteet was de eerste die met een foutloze ronde onder de tijd van Wout Jan van der Schans dook. De Belgische kwam met de elfjarige Sea Coast Atlantic (v. Schilling) uit op een tijd van 36,92 seconden. Uiteindelijk bleek de tijd goed voor de derde plaats.

Hoe sneller, hoe beter

De tweede tijd in de barrage kwam op naam van snelheidsspecialist Lorenzo de Luca, die met Halifax van het Kluizebos een halve seconde sneller ging dan Patteet (36,46). Het leek wel hoe harder de Heartbreaker-zoon ging, hoe beter hij sprong.

Pech

Leopold van Asten, de laatste Nederlander in de barrage, was zeer snel onderweg met de Chacco-Blue-dochter VDL Groep Miss Untouchable. Op de voorlaatste hindernis, de Noord Brabant-oxer kreeg het paar een fout en met vier strafpunten in 36,20 was er slechts de achtste plaats.

‘Quite easy’

Het venijn van de barrage zat echter in de staart. De jonge Ier Bertram Allen bewees weer hoe snel hij een barrage kan rijden. Met de Oldenburger Quiet Easy snelde hij ‘quite easy’ in 34,73 seconden over de finish en pakte de hoofdprijs van 15.500 euro. De dertienjarige zoon van Quidam’s Rubin draaide op een dubbeltje en vertrok in elke landing super snel.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook