Ga naar hoofdinhoud

Billy Twomey sterkste in Small Tour Final Lummen

In de vanmiddag verreden Small Tour Final in het Belgische Lummen was de Ier Billy Twomey de snelste in de barrage voor Karim El Zoghby en Robert Whitaker. Bart Bles was de beste Nederlander met Wolisco DDH op de veertiende plaats.

De Ergo Prijs was een kwalificatie voor de Grand Prix die morgen verreden wordt en telde ook mee voor de Longines ranglijst. Het was een 1.50m parcours met barrage en twaalf combinaties plaatsten zich hiervoor. Billy Twomey ging als tweede van start in de barrage met Tinka’s Serenade. De zeventienjarige merrie van Tinka’s Boy is nog steeds zeer scherp in de barrage en galoppeerde echt naar voren. Het paar klokte met de foutloze rit een tijd van 36.69 seconde en alle andere barrage-kandidaten beten zich op die tijd stuk.

De Egyptenaar Karim El Zoghby kwam met de KWPN-er Amelia van Cantos wel dicht in de buurt, nul in 36.88 seconde en tweede; Robert Whitaker reed ook een KWPN-er, USA Today (v. Heartbreaker), zij waren foutloos in 37.33. Twee Zweedse ruiters eindigden vierde en vijfde, Ludger Beerbaum’s stalruiter Henrik von Eckermann met For Sale (v. For Pleasure) en Peder Fredricson met H&M Sibon, de tienjarige schimmel van Sibon W.

Bart Bles kreeg in het basisparcours een tijdfout met Wolisco DDH, hij viel net buiten de barrage, maar verdiende wel een veertiende prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook