Ga naar hoofdinhoud

Bosty de beste in openingsrubriek GCT Estoril

De achtste etappe van de Longines Global Champioens Tour is vandaag van start gegaan in Cascais, Estoril, Portugal. Vanmorgen werd de eerste rubriek verreden en de Fransman Roger-Yves Bost won op overtuigende wijze het 1.45m direct op tijd. Laura Kraut werd tweede net voor Philipp Weishaupt. De enige Nederlandse ruiter in Estoril, Gert-Jan Bruggink, eindigde onder in het klassement.


Bosty, de Franse snelheidsduivel, liet Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld (v. Clinton) in een hoog basis tempo rond gaan en klokte 60.44 seconde als eindtijd. De Amerikaanse Laura Kraut kon daar niet tegen op, met de tienjarige merrie van Solitair, Nouvelle, was ze twee seconde langzamer, 62.47 seconde. Philipp Weishaupt uit Duitsland werd op twee-tiende derde met de Holsteiner Casilius (v. Casall). Ook Rodrigo Pessoa reed met HH Lets Fly (v. Lordanos) nog beneden de 63 seconde en werd vierde.

Gert-Jan Bruggink kreeg met de negenjarige merrie Vita (v. Carinjo) twaalf strafpunten en belandde hierdoor op plaats 38.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook