Ga naar hoofdinhoud

Chaman heeft afscheid genomen van zijn sportcarrière

Ludger Beerbaum met Chaman Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ludger Beerbaum liet gisteravond op zijn eigen concours in Riesenbeck de achttienjarige hengst Chaman (v. Baloubet du Rouet) afscheid nemen van de springsport. De KWPN-hengst kende onder Beerbaum een zeer indrukwekkende carrière.

Chaman werd gefokt door de familie Denneboom van BOA Agriculture uit Enschede. De zoon van Baloubet de Rouet kwam in 2011 onder het zadel van Beerbaum. Daarvoor werd de hengst gereden door Luciana Diniz.

Indrukkende carrière

De combinatie kende een zeer indrukwekkende carrière, met onder andere overwinningen in de 5* Grand Prix’ van Parijs, Lausanne en Valkenswaard. In 2014 werd het paar tweede in de Wereldbekerfinale in Lyon.

Bijna negentien

“Chaman wordt over drie maanden negentien jaar oud”, zei Ludger Beerbaum op zijn website, “en het is een mooie gelegenheid om hem hier voor het thuispubliek afscheid te laten nemen.” Eigenaresse Madeleine Winter-Schulze werd gisteravond betrokken bij het afscheid van de hengst.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook