Ga naar hoofdinhoud

Cian O’Connor zegeviert in 1.50m

Cian O'Connor

Voorafgaand aan de FEI Nations Cup op CHIO Rotterdam kwamen de springruiters in actie in een 1.50m-proef. Daarin bleek de concurrentie niet te zijn opgewassen tegen de Ierse ruiter Cian O'Connor. Doron Kuipers hield zich in de sterk bezette rubriek knap staande door vijfde te worden. 

In deze rubriek direct op tijd hielden zestien combinaties de lei schoon. Daarvan was O’Connor met Copain du Perchet CH (v. Conteur) in 64.87 seconden ook nog eens de snelste waardoor hij de zege opeiste.

Ieren presteren sterk

Henrik von Eckermann volgde met Hermes de Mariposa (v. Canturo) in 65.30 seconden op de derde plek. Dat de Ieren sterk presteerde in deze rubriek bleek, want ook de plekken drie en vier werden door Ierse combinaties bezet. Shane Breen stuurde de bij Hannover goedgekeurde hengst Laith (v. Lord z) met een tijd van 66.30 seconden naar de derde positie. Landgenoot Darragh Kenny was met C’Est Beau (v. Calido I) 0.08 seconden langzamer en pakte de vierde prijs.

Kuipers had voor deze proef Charley (v. Calido I) gezadeld en kwam daarmee goed voor de dag. Hij noteerde een tijd van 66.96 seconden en sloot daarmee de top vijf af.

Bekijk hier de winnende rit van O’Connor:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook