Ga naar hoofdinhoud

Denis Lynch geeft verklaring voor startverbod

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant

Naar aanleiding van zijn startverbod met Lantinus (v. Landkonig) wegens hypersensitiviteit, heeft Denis Lynch vandaag een verklaring afgegeven. Lynch benadrukt dat het gaat om een natuurlijke oorzaak en dat hij het regelement van de FEI respecteert.

Twee uur voor aanvang van de Nations Cub, die gisteren in Aken werd verreden, werd Lantinus gekeurd. Tijdens de keuring werd er een klein wondje op het linker voorbeen en een schaafplek op het rechter achterbeen gevonden. Volgens de ruiter zijn de beschadigingen afkomstig van de dagen ervoor en niet gerelateerd aan hypersensitiviteit. Omdat er op de themografische beelden niet vreemds werd ontdekt mocht Lynch toch starten met Lantinus.

Na de wedstrijd werd het paard opnieuw gecontroleerd en bleek de gevoeligheid van beide benen sterker te zijn geworden. Deze verschijningen vallen volgens het FEI regelement wel onder hypersensitiviteit, daarom volgde er diskwalificatie.

Lynch krijgt geen verdere sancties opgelegd en de combinatie mag gewoon aan start komen op een volgende wedstrijd. Ook mag de ruiter gewoon in Aken starten met zijn andere paarden.

Bron: Horses/ St.Georg/ Hoefslag

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook