Ga naar hoofdinhoud

Denis Lynch geeft verklaring voor startverbod

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant

Naar aanleiding van zijn startverbod met Lantinus (v. Landkonig) wegens hypersensitiviteit, heeft Denis Lynch vandaag een verklaring afgegeven. Lynch benadrukt dat het gaat om een natuurlijke oorzaak en dat hij het regelement van de FEI respecteert.

Twee uur voor aanvang van de Nations Cub, die gisteren in Aken werd verreden, werd Lantinus gekeurd. Tijdens de keuring werd er een klein wondje op het linker voorbeen en een schaafplek op het rechter achterbeen gevonden. Volgens de ruiter zijn de beschadigingen afkomstig van de dagen ervoor en niet gerelateerd aan hypersensitiviteit. Omdat er op de themografische beelden niet vreemds werd ontdekt mocht Lynch toch starten met Lantinus.

Na de wedstrijd werd het paard opnieuw gecontroleerd en bleek de gevoeligheid van beide benen sterker te zijn geworden. Deze verschijningen vallen volgens het FEI regelement wel onder hypersensitiviteit, daarom volgde er diskwalificatie.

Lynch krijgt geen verdere sancties opgelegd en de combinatie mag gewoon aan start komen op een volgende wedstrijd. Ook mag de ruiter gewoon in Aken starten met zijn andere paarden.

Bron: Horses/ St.Georg/ Hoefslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook