Ga naar hoofdinhoud

Derde plaats voor Harrie Smolders in LGCT Grote Prijs van Parijs

Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Longines Global Champions Tour Grote Prijs van Parijs ging de winst vanavond naar de Egyptenaar Sameh El Dahan met Suma’s Zorro (v. Douglas). Bertram Allen en Harrie Smolders moesten hun meerdere in El Dahan erkennen en mochten zich op plaats twee en drie opstellen.

Sameh El Dahan reed de 14-jarige Suma’s Zorro in een tijd van 36,32 seconden foutloos door de barrage en mocht hiermee een royaal bedrag van 99.000 euro op zijn rekening laten bijschrijven. Bertram Allen was met zijn Molly Malone V (v. Kannan) slechts een fractie langzamer in de barrage. In 36,86 seconden kwam hij foutloos over de finish.

Smolders

Harrie Smolders, aanvoerder van de wereldranglijst, reed zijn barrage met Diamant de Semilly-nakomeling Don VHP Z N.O.P. foutloos in een tijd van 37,06 seconden waarmee hij derde werd.

Marc Houtzager

De vierde plaats was voor Ben Maher met Explosion W (v. Chacco-Blue, 37,71 seconden) en de vijfde plaats was voor Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel). Houtzager reed een foutloze barrage in 38,09 seconden. Pieter Devos mocht zich als zesde opstellen bij de prijsuitreiking. Met Claire Z (v. Clearway) was hij de laatste foutloze barrageklant in 38,72 seconden.

Leopold van Asten

Leopold van Asten moest met VDL Beauty (v. For Pleasure) acht strafpunten laten noteren in de eerste omloop. Hij kwam hierdoor niet hoger dan de 21e plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook