Ga naar hoofdinhoud

Drenthe Cup succesvol uit de startblokken

De Drenthe Cup kende afgelopen zondag een succesvolle eerste editie tijdens het Concours Hippique Zuidwolde welke verreden werd op de sfeervolle terreinen van het CSI Zuidwolde. Bij de vierjarige springpaarden ging de winst naar Josta van Straaten met de bij Zangersheide goedgekeurde hengst I have it all-S (v. Elvis ter Putte). De vijfjarigen kende een winnaar in Hazy Toulana (v. Toulon) gereden door Marcelle Hokse.

Bij de vierjarigen zat de top van het klassement kort op elkaar. Josta van Straaten en I have it all-S kregen van de juryleden Michael Greeve en Hendrik-Jan Schuttert 24,4 punten. Ze werden op korte afstand gevolgd door Sylvana Wezeman met Vlekje (v. E.adermie) die 24 punten ontving. Op plek drie eindigde Bart van Ooijen met Iniesta (v. California W Z) met een totaal van 23 punten.

De groep vijfjarigen werd beoordeeld door Michiel Brusse en Freek van der Laan. Hazy Toulana en Marcelle Hokse ontvingen 24,1 punten. Tweede werd Sjoerd Kommers met Harwich VDL (v. Arezzo) met 23,9 punten. Michel Priemis pakte de derde plek met Harvard HX (v. Bustique) met een totaal van 23,8.

De Drenthe Cup is een nieuwe serie wedstrijden voor vier- en vijfjarige springpaarden. De deelnemers kunnen zich via de vier selectiewedstrijden plaatsen voor de finale die verreden worden tijdens de Centrale Keuring van Drenthe op 18 juli a.s.

Bron: De Drenthe Cup / De Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook