Ga naar hoofdinhoud

Dubbel succes voor Lars Kersten

Lars Kersten, hier met H-Cassino. Foto: Eva van den Adel

Op de 25e editie van CH Midden-Limburg was er een mooi succes voor Lars Kersten in de Grote Prijs. Samen met zijn tweelingbroer Niels  schopte hij het tot de barrage over 1,50 meter. Lars had in de barrage zelfs twee troeven. Met H-Cassino (v. Torino) kwam hij als eerste aan de start en noteerde meteen de winnende tijd. 

Ook met zijn andere troef Dobbey (v. Zirocco Blue) was Lars vliegensvlug. Even leek het er op dat zowel de zege als de tweede prijs ten prooi viel aan de achttienjarige ruiter. Slechts een honderdste seconde stond dit in de weg.

Best presterende amazone

De Zweedse Karin Martinsen voorkwam de zegereeks van Niels Kersten. De amazone finishte in 32,95 seconden met haar Bella (v. Quite Capitol). De amazone traint bij Stal Hendrix  via de Young Riders Academy.  De amazone was bijzonder succesvol op CH Midden-Limburg. In elke rubriek dat ze aan de start verscheen behaalde ze de barrage.

Verjaardagscadeautje

Mel Thijssen vierde vandaag haar zeventiende verjaardag met een vierde prijs in de Grote Prijs. Zij startte in deze 1,50 meter-rubriek met Ambler Gambler (v. Colander). Zij deed het een stukje rustiger aan dan de top drie, die allemaal in de 32 seconden reden. Thijssen ging zonder fouten over de finishlijn in 34,29 seconden.

Ook Teddy van de Rijt legde de barrage foutloos af. Zij maakte de top vijf compleet met de Lord Z-nazaat Itcho Van ’t Ruytershof.

Pech voor Niels

Waar Lars Kersten het geluk aan zijn zijde had in de Grote Prijs van Midden-Limburg kreeg zijn tweelingbroer Niels met pech te kampen. Hij kreeg met Can win (v. Canabis) een weigering in de dubbelsprong. Hierna besloot hij de barrage vrijwillig te verlaten.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook