Ga naar hoofdinhoud

Duitsland alsnog naar Nations Cup finale door afmelding Japan

Het Duitse springteam kan toch meedoen aan de Nations Cup finale omdat het Japanse team heeft besloten om zich terug te trekken van deelname. De Nations Cup finale wordt van 24 tot 27 september verreden in Barcelona.

Chef d’Equipe Otto Becker: “We hoopten dat een land zich zou afmelden waardoor wij ons alsnog konden plaatsen voor de finale, en dat is nu toch gelukt!” Becker wil zijn zilveren EK-team naar Spanje laten afreizen, bestaande uit Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser en Meredith Michaels Beerbaum. “De paarden zijn fit en we kunnen deze wedstrijd geconcentreerd aangaan.” Wanneer hij over ‘de paarden’ spreekt, bedoelt hij de paarden die op het Europees Kampioenschap gelopen hebben: Taloubet Z, Chiara, Cornet d’Amour en Fibonacci.

Tijdens het seizoen lukte het Duitsland niet om genoeg punten te verzamelen voor een plaatsing in de finale. De finale wordt in twee rondes gehouden, waarbij alleen de beste acht ploegen naar de A-finale mogen. De tien andere teams beginnen opnieuw in een B-finale. “Natuurlijk willen we de A-finale bereiken, maar we zijn ons ervan bewust dat dit niet gemakkelijk is. We streven naar een plaats op het podium.” aldus Becker.

Bron: Horses/St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook