Ga naar hoofdinhoud

Eerste etappe Wereldbeker voor Daniel Deusser

Update - Video
Daniel Deusser hier met Cornet d'AmourFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Deusser won vandaag de Grand Prix in Oslo met Cornet (v. Cornet Obolensky). De Duitser reed zijn schimmel in 36,83 seconden naar de overwinning in de barrage en de hoofdprijs van 375.000 Noorse Kronen (ruim 40.000 euro).

De tweede plaats was voor Fransman Kevin Staut met For Joy van ’t Zorgvliet HDC (v. For Pleasure), die in 36,96 seconden finishte. Derde werd Edwina Tops-Alexander met KWPN-merrie California (v. L’Esprit). De Zweden Peder Fredericson en Douglas Lindelöw zaten daar vlak achter.

Nederlanders krijgen springfouten

Alle Nederlandse deelnemers lieten balken vallen in de eerste ronde en gingen niet door naar de barrage. Maikel van der Vleuten reed wel erg snel rond met VDL groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) en eindigde daardoor met 4 strafpunten op de veertiende plaats. Hij wist nog net een paar punten voor de wereldranglijst binnen te harken.

De overige Nederlanders kregen geen punten. Oslo is de openingswedstrijd van de West-Europese divisie van de FEI World Cup, die over 13 wedstrijden verreden wordt. De finale is in Göteborg in februari.

Bekijk de barrageritten van de top drie in deze video:

Klik hier voor de volledige uitslag van de GP van Oslo.
Klik hier voor de eerste tussenstand van de Westeuropese divisie van de FEI World Cup.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook