Ga naar hoofdinhoud

FEI geeft goedkeuring bodem Greenwich Park

Foto Lonneke Ruesink

Na een laatste inspectie van de FEI is de bodem van het Greenwich Park goedgekeurd. Het terrein is klaar voor de hippische wedstrijden die over anderhalve week van start gaan.

Na het testevenement van vorig jaar zijn er een aantal aanpassingen gedaan wat betreft de bodem van de Olympische accommodatie. Onder meer de bodem van de arena, die bestaat uit een mengsel van zand en vezels, is verbeterd dankzij toevoeging van een bindend materiaal.

Professor Lars Roepstorff deed onderzoek naar de bodemkwaliteit. Hij inspecteerde rijbanen over de hele wereld voor de FEI  en onderzocht daarvan de vastheid, elasticiteit, vochtigheid en de grip die de paarden hebben op de ondergrond. Roepstorff meent dat de bodem in Greenwich Park één van de beste en meest consistente is die hij ooit heeft gezien.

Volgens FEI secretaris-generaal Ingmar de Vos is er niet eerder op wetenschappelijke manier naar bodems van rijbanen gekeken en hij hoopt dan ook dat men er in de toekomst nog meer profijt van zal hebben.

Bron: Horses/ Worldofshowjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook