Ga naar hoofdinhoud

FEI zet springruiters onder druk

De Duitse chef d'equipe Otto Becker en zijn ruiters toonden vandaag lef door in Sankt Gallen niet van start te willen gaan in de derde omloop van de eerste divisiewedstrijd van de Furusiyya FEI Nations Cup. Becker en zijn team accepteerden daarmee dat zij dit jaar geen enkel punt meer in deze competitie kunnen pakken, niet startgerechtigd zijn in de finale en ook volgend jaar mogelijk niet aan start mogen verschijnen van deze wedstrijdenreeks.

De FEI wilde bij monde van John Roche (directeur springsport) van geen enkele regel afwijken, omdat volgens de FEI er geen sprake is van ‘force marjeure’. Nederland is wel van start gegaan, maar de Nederlandse ruiters lieten London, VDL Bubalu, Sterrehof’s Tamino en VDL Groep Verdi op stal. Daarvoor in de plaats zadelde Gerco zijn paard Seoul, Jur komt aan de start met VDL Emmerton, Marc rijdt Sterrehof’s Opium en Leon Thijssen neemt de plaats in van Maikel van der Vleuten. Thijssen start met Heartthago.

“Ik zou ook het liefste willen dat deze wedstrijd geen doorgang zou vinden, maar de FEI zet ons met de daaraan verbonden consequenties enorm onder druk. De Nederlandse ruiters zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun paarden, maar ook ten opzichte van de Nederlandse springsport, en hebben daarom besloten om toch van start te gaan. Ik vind het persoonlijk jammer dat naast Duitsland, Nederland en België de overige vijf landen onze visie niet deelden en toch wilden rijden. Als we één lijn hadden kunnen trekken had de FEI ons niet uit elkaar kunnen spelen, zoals ze nu hebben gedaan”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “FEI zet springruiters onder druk

  • Eddy crul

    Eerst en vooral mijn petje af voor de Duitse bondscoach en zijn ruiters.De Duitsers toonden niet alleen lef ,maar ze toonden ook dat het geen hypocrieten zijn wat betreft paarden welzijn en het wel of niet nemen van te veel risicos voor hun paarden. (toch in dit geval).Daarna zal de paardenwereld terug versteld staan dat er kritiek komt van echte paardenliefhebbers en organisaties.
    Op dit niveau zou dit niet mogen gebeuren.Daarbij komt dan nog dat door de beslissing van de Nederlandse coach de indruk wordt gegeven dat minder goede paarden hun benen mogen breken en goede paarden niet.Ik schrijf wel indruk,ik weet wel dat de coach dit ook niet wil,maar zulke beslissingen zijn enkel voer voot kritiek.Hoe is het mogelijk dat de coaches daar samen niet konden overeenkomen?En hoe is het mogelijk dat De FEI daar samen met de coaches niet konden uitkomen.Voor mijn gevoel wordt de enige ploeg die de juiste beslissing nam nu gestraft.Wat spijtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook