Ga naar hoofdinhoud

Frans feest in Hong Kong

Kevin Staut, hier met Le Prestige de Hus (v. Quidam de Revel)
Kevin Staut, hier met Le Prestige de Hus (v. Quidam de Revel)

Het jachtspringen in Hong Kong heeft zojuist een clean sweep opgeleverd voor Frankrijk. Tijdens de Masters was de overwinning voor Kevin Staut voor zijn landgenoten Simon Delestre en de winnaar van de openingsrubriek Julien Epaillard.

Er werd hard gereden voor de overwinning. De Zweed Henrik von Eckermann zat lang op de winnaars stoel in de kiss and cry zone. Hij reed Toulouse (v. Toulon) meteen al naar 66.04 seconde. Julien Epaillard was de eerste die hem van de troon stootte, met Mister Davier (v. Quiniou) snelde hij naar, inclusief de springfout, naar 65.87 seconden. Kevin Staut reed alles of niets met Quismy des Vaux HDC. De tienjarige merrie van Dollar Dela Pierre  was scherp en finishte in 65.37 seconde. Constant van Paesschen maakte het nog heel spannend, met Citizenguard Rioso van de Kapel klokte hij met afstand de snelste tijd maar vielen twee balken waardoor zijn eindtijd 67.03 seconde werd, wat hem uiteindelijk de zevende plaats opleverde. Ook Christan Ahlmann gooide nog bijna roet in het Franse feestje, met Little Lady Z klokte hij de derde tijd maar twee strafpunten voor een pech balkje wierp hem terug naar de vijfde plaats.

Simon Delestre was een van de laatste combinaties die in de ring kwam net Napoli du Ry (v. Baloubet du Rouet). Ook hij reed zeer snel en ondanks de balk eindigde hij tweede op viertiende van de winnaar Staut.

Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders werden negende en tiende. Met respectievelijk VDL Groep Eureka en Exquis Powerfee kregen ze allebei een balk, maar wonnen beiden wel 2000USD.

Morgen gaat het verder op de Hong Kong Masters met als hoogte punt de Hong Kong Jockey Club Trophy die om 14.30 uur Nederlandse tijd begint en is live te volgen op www.mastersgrandslam.com

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook