Ga naar hoofdinhoud

Franse zege in GP Vilamoura

Leon Thijssen hier met Heartthago. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Julien Gonin was gisteren in het Portugese Vilamoura met Soleil de Cornu CH  de enige die de lei twee keer schoon wist te houden in de Grote Prijs over 1.50m. De Fransman moest het in de barrage alleen opnemen tegen zijn landgenoot Olivier Guillon en de Marokkaan Hassan Methqal, maar beiden liepen tegen strafpunten aan. Leon Thijssen was de enige Nederlander in deze rubriek, hij werd negende.

Guillon was in de eerste ronde iets sneller met Rafale D’Hyverniere dan zijn landgenoot en in de barrage zelfs bijna tien seconden sneller, maar zag de zege aan zijn neus voorbij gaan vanwege de vier strafpunten, die hij kreeg met zijn elfjarige Chef Rouge-dochter.

Methqal kreeg vijf strafpunten in de barrage met Fiocco HM en kon zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking.
De top 5 werd verder compleet gemaakt door de Duitser Andreas Brenner met Trebox Acorada en de Brit Joe Whitaker met Lola V. Beide combinaties kregen vier strafpunten in de eerste omloop.

Thijssen zat in het zadel van Captain Cooper en kreeg eveneens vier strafpunten in de basisomloop, waarmee hij met een negende plek ook in de prijzen viel.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook