Ga naar hoofdinhoud

Global Express super efficiënt naar M-zege

Global Express met Lennard de Boer in de Isah Cup vijfjarigen 2016. Foto: Wendy Scholten

Zijn vader Orient Express nam een paar weken geleden afscheid van de sport, maar de opvolger staat klaar. Global Express won vanavond in Equestrian Centre De Peelbergen de klasse M van de Blom Hengstencompetitie.

De vlugge vos van de VDL Stud, formidabel gefokt uit een Franse prestatiestam met veel bloed, was de koning van de efficiency. In de barrage draaide de hengst onder het zadel van Lennard de Boer lenig en lichtvoetig door de wendingen van het parcours van Henk Linders en hij liet heel weinig lucht tussen zijn benen en de palen: 0/36,59.

Grandorado weer tweede

Opnieuw was er een tweede plaats voor de zeer complete Grandorado TN. De zoon van Eldorado van de Zeshoek laat als springpaard weinig wensen onvervuld en liet zich heel kort draaien door Willem Greve: 0/37,78.

De derde plaats was voor Gino, die gelijk na de eerste wending al de sporen kreeg van Bart Bles. De zoon van Biscayo kan zijn lichaam nog beter gaan gebruiken: 0/39,12.

Hekel aan hout

Dennis van den Brink zette zeker niet alles op alles met Gringo. De patente, lichtvoetige zoon van Catoki heeft een hekel aan hout en galoppeerde met 0 op de teller naar 39,25.

De vijfde plaats was een ex aequo voor George (v. Vittorio), gereden door Pieter Keunen, en Gomez TN (v. Zambezi), gereden door Zoï Snels.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook