Ga naar hoofdinhoud

Global Express zorgt voor venijn in staart

Global Express met Lennard de Boer in de Isah Cup vijfjarigen 2016. Foto: Wendy Scholten
Het leek er vanavond in Zuidbroek op dat Grandorado TN zijn tweede competitiezege zou gaan boeken. De jury dacht dat ze de winnaar al gezien hadden. "Haai heddum" hadden ze zich in onvervalst Gronings laten ontvallen toen Willem Greve door de finish galoppeerde. Maar laatste starter Lennard de Boer zorgde met de zeer vlug van de grond springende Global Express dan toch voor een noordelijke overwinning.

De VDL Stud ging uit z’n dak toen Lennard de Boer in de laatste wendingen nóg scherper draaide dan Greve eerder deed met Grandorado (v. Eldorado van de Zeshoek). En in de spurt naar de finish van Global Express (Orient Express x Laudanum xx) zat ook nog wat extra gas, zodat de tijd (0/33.08) uiteindelijk zelfs een seconde sneller was dan die van de nummer twee.

Extra galopsprongetjes

Jeanette Corbeek stuurde Golddiger (v. Querly-Elvis) met enkele extra galopsprongetjes over de allerkortste lijn naar 0/34.85 en de derde prijs. Felix Schneider zorgde in deze barrage met 14 combinaties voor Duitse inbreng. De patente Unbreakable Z (v. Untouched) zette de klok stil op 0/35.22, 0.03 sneller dan Monique van den Broek, die met de explosief terugspringende Gullit HBC (v. Cantos) weer een topronde aflegde.

Sale of the Rising Stars

Dennis van den Brink probeerde het wel met Gringo (v. Catoki), een hoge notering zou mooie reclame zijn voor de Sale of the Rising Stars, waarin deze KWPN-hengst binnenkort te koop komt. Maar de goed springende Gringo vond de korte draai om de Blom-oxer heen te moeilijk, waardoor de zesde plaats het hoogst haalbare werd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.