Ga naar hoofdinhoud

Gudrun Patteet is Duitsers de baas in Frankfürt

Gudrun Patteet, hier met Sea Coast Atlantic.

Na een elf deelnemers tellende Siegerrunde, kon de Belgische amazone Gudrun Patteet in Frankfürt gehuldigd worden tot winnaar van de Helaba Champions Cup, een parcours over 1,50 meter. In het zadel van de tienjarige SBS-gefokte Schilling-zoon Sea Coast Atlantic was ze ruim vier seconden sneller dan Jörne Sprehe en Stakki's Jumper.

De beste elf deelnemers van de eerste omloop vertoonden hun kunsten nogmaals in de barrage. Sprehe, die als zevende van start ging in de barrage, was de eerste die foutloos de finish passeerde. De Duitse amazone en de snelle en behendige Stakkato Gold-zoon verloren wat tijd in de wending van de dubbelsprong naar de stijlsprong. Met 46,43 seconden op de teller nam de ze leiding in handen.

Die moest ze vrijwel gelijk weer uit handen geven, direct daarna was het de beurt aan Patteet, die haar barragerit gedurfd reed en gelijk veel risico nam. Het parcours verliep soepel en zo wist de amazone vier seconden van tijd van Sprehe af te snoepen.

Teveel risico

Zijn landgenoot Pieter Devos liet de snelste tijd noteren. Hij begon het parcours met de KWPN-gefokte Larino-zoon Apart met veel tempo en nam veel risico. Een te korte wending speelde hem parten en resulteerde in een balk. Met 39,30 seconden stelde hij de derde plaats veilig en bleef twee tienden van een seconde voor op Felix Haβmann en Cayenne WZ (v. Claudio). De Duitser kreeg een balk op de oxer van de dubbelsprong.

Pech voor Marc Houtzager

Gert-Jan Bruggink en de Calvados Z-zoon Connelly kregen in de eerste omloop een pechbalk en eindigden daarmee op plaats twaalf, waarmee ze op een haar na de barrage misten.

Pech was er voor Marc Houtzager, die een misafstand kreeg in de dubbelsprong, waardoor Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) bijna ten val kwam.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook