Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders wint in grootse stijl Grand Prix Chantilly

Update met video
Harrie Smolders met Emerald N.O.P. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Global Champions Tour in Chantilly kreeg een prachtig besluit met een overtuigende winnaar van de Grand Prix. Harrie Smolders was met zijn toppaard Emerald N.O.P. oppermachtig in de vier man tellende barrage. De ruiter uit Grobbendonk verwees Scott Brash met ruim een seconde naar de tweede plaats. Philippe Rozier hield voor Frankrijk de eer hoog, hij werd derde met Rahotep de Toscane.

De zware Grand Prix van Chantilly leverde maar vier foutloze ritten op in het basisparcours. Al vroeg sprong Emerald op imponerende wijze foutloos rond. Smolders had met de zoon van Diamant de Semilly geen moeite om de tricky driesprong en de laatste lijn met de dubbel, waar ook veel fouten werden gemaakt, te overwinnen. Top ruiters als John Whitaker, die van zijn Cassinis Chaplin viel in de driesprong, Christian Ahlmann en Simon Delestre kwamen niet meer in de einduitslag voor.

In de barrage moest de Fransman Philippe Rozier als eerste van start met Rahotep de Toscane. Hij stuurde de twaalfjarige Quidam de Revel-zoon in 44,80 seconden foutloos over de finish. Direct daarna was Harrie Smolders met Emerald aan zet. Na de eerste lijn had hij al een seconde voorsprong op Rozier en hij bouwde de voorsprong alleen maar uit. In 41,63 seconden snelde Smolders over de finish.

Scott Brash was de vierde man in de barrage met Hello Forever. Net daarvoor kreeg de Colombiaan Carlos Lopez een foutje met de patent springende Upgrade-merrie Cuplandra, die door Gerrit Westendorp uit Den Ham gefokt is en uiteindelijk als vierde eindigde. Alleen Brash kon het resultaat van Harrie verbeteren. “Ik was wel een beetje bang dat Scott me zou verslaan. Ik had halverwege twee stukken waar ik het rustig aan deed.”

Brash was op de meet ruim een seconde langzamer en werd tweede.Met de For Pleasure-zoon won Brash eerder op de dag al een 1,50m-rubriek en nam daarmee revanche op de uitsluiting vorige week. Ook nu toonde het paar vorm, maar kon niet op tegen de tijd van Harrie Smolders. Brash finishte ruim een seconde achter Smolders.

“Ik ben heel blij”, is de reactie van Harrie voor de microfoon van Global Champions Tour TV. “Om de teamwedstrijd en de Grand Prix te winnen op dezelfde dag met hetzelfde paard is heel bijzonder. Het is een fantastisch weekend.”

Met de zege in de Grand Prix verstevigt Harrie Smolders zijn leidende positie in het GCT-klassement.

Klik hier voor de uitslag.

GCT Ranking.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook