Ga naar hoofdinhoud

Henrik von Eckermann springt het hoogst

Henrik von Eckermann met Flotte Deern Foto: LGCT - Stefano Grasso

In de beslissende omloop van de Six Bar wedstrijd, gisteravond tijdens de GCT in Parijs, stond de laatste hindernis op een recordhoogte van maar liefst 2,11m. Henrik von Eckermann en de voor eigen publiek rijdende Julien Epaillard moesten op deze hoogte uitmaken wie de winnaar werd. Epaillard verloor de wedstrijd, de Fransman kreeg fouten op de laatste twee sprongen. Von Eckermann pakte de zege, Flotte Deern (v. Forsyth) tikte alleen de laatste eraf. 

In de vierde omloop hadden Henrik von Eckermann met Flotte Deern en Julien Epaillard op Virtuose Champeix (v. Rubins des Bruyeres) geen moeite met de uitsprong op 2,01 meter. Christian Ahlmann vond hier zijn Waterloo met  Atomic Z (v. Cumano). Ook Jos Verlooy kreeg met Japatero VDM (v. Eldorado van de Zeshoek) een foutje op de uitsprong en werd ex aequo derde met de Duitser.

Foutje op 2,11m

In de laatste ronde werd de laatste hindernis nog eens tien centimeter verhoogd. Von Eckermann tikte met elfjarige Hannoveraanse merrie Flotte Deern alleen de bovenste paal van de laatste sprong uit de lepels. Julien Epaillard kreeg op de laatste twee hindernissen een fout, waardoor de Zweedse ruiter winnaar werd.

‘Volgende dag winst in Grote Prijs’

“Eigenlijk wilde ik de laatste ronden over 2,11m niet meer rijden”, bekende Henrik von Eckermann, “Maar Julien wilde wel voor zijn eigen publiek, wat ik kan begrijpen. Maar uiteindelijk was ik de gelukkige. En de Zweed vervolgde: “Ik rijd graag dit soort wedstrijden met Flotte Deern omdat twee galopsprongen combinaties een goede oefening voor haar is, daarin moet ze nog verbeteren. Maar ik doe het ook voor de sport. De laatste keer dat ik zo’n rubriek sprong, won ik de volgende dag de Grote Prijs!”

Er kwamen geen Nederlanders aan de start.

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook