Ga naar hoofdinhoud

Ieren sterk in Eschweiler, Van Wylick vijfde in speedclass

Paul van Wylick. Bron: Facebook Südpferde
Op de zaterdag van het CSI in het Duitse Eschweiler waren het de Ierse springruiters die met de hoofdprijzen naar huis gingen. In de kwalificatie voor de Grote Prijs won Bertram Allen met Christy JNR voor zijn landgenoot Dennis Lynch op Echo de Laubry. In de speedclass in de Diamond Tour was David Simpson de snelste met Starfighter. Hier behaalde Paul Van Wylick de vijfde plaats met de Cantos-merrie Cantate.

De kwalificatie voor de Grand Prix was een Twee Fasen over 1,50m. Bertram Allen liet er in de tweede fase geen gras over groeien en finishte met de achtjarige Indoctro-zoon Christy JNR als enige onder de 26 seconden en pakte de zege in 25,93 seconden.

Dichtbij

Dennis Lynch kwam dichtbij met 26,36 seconden op Echo de Laubry (v. Virus de Laubry) en werd tweede. Pius Schwizer werd derde op Cortney Cox. Met de zoon van Carlo won de Zwitser in Treffen in februari nog de Grand Prix voor jonge springpaarden.

Sander Geerink was de enige Nederlander in de rubriek en liep met Bentley N. (v. Numero Uno) tegen een balk aan in de eerste fase.

Speedclass

In de snelheidsproef in de Diamond Tour werd er hard gereden over het 1,40m-parcours. David Simpson was drie Duitsers en Paul van Wylick te snel af en liet weer het Ierse volkslied galmen. Simpson stuurde de Stalypso-zoon Starfighter in 50,03 seconden over de finish.

In 51,79 seconden werd Jörg Oppermann tweede met Corelie (v. Chacco-Blue). Gevolgd door Markus Renzel met Quick Step 53 (v. Quidam’s Rubin) en David Will op Crispo 2 (v. Contendro I). Paul van Wylick snelde met de Cantos-merrie Cantate naar de vijfde plek.