Ga naar hoofdinhoud

Ierland verslaat Amerika in Nations Cup Ocala

Cian O'Connor
Met twee geweldige foutloze rondes bracht de Ier Cian O’Connor zijn land de overwinning in de Nations Cup in Ocala. De tweede plaats van de Amerikanen leverde hun het volle aantal punten op voor plaatsing voor de Nations Cup finale in Barcelona. De Canadezen werden derde.

Na de eerste ronde gingen de Ierse springruiters al aan de leiding. De eerste ruiter van het team, Shane Sweetnam met Chaqui Z (v. Chacco-Blue) was samen met Cian O’Connor op Seringat (v. Chef Rouge) foutloos gebleven. In het zware parcours met een optisch moeilijke driesprong kreeg Kevin Babington een springfout met Shorapur (v. Stakkato Gold). Richie Moloney en Carrabis Z hadden met twaalf strafpunten het streep resultaat.

Madden twee keer nul

De Amerikanen volgden mede door de nulronde van Beezie Madden op de Quintero-zoon Breitling LS. De derde plaats werd ingenomen door Mexico. Hun eerste ruiter Arturo Parada Vallejo bleef ook foutloos met de hengst Constar (v. Contendro).

Driesprong

In de tweede ronde bleek opnieuw de driesprong de scherprechter, de meeste fouten werden hier gemaakt. Met 20 strafpunten zakten de Mexicanen in het klassement naar plaats vier. Door dubbele nulronde van Tiffany Foster met de KWPN’er Victor (v. Elmshorn) konden de Canadezen een plaats stijgen.

Ward, Hough en Keenan

Thuisland Amerika kreeg met twee keer vier strafpunten te maken, in de driesprong opgelopen door McLain Ward en Rothchild (v. Artos) en Lauren Hough met Cornet (v. Cornet Obolensky). Ook Lillie Keenan’s Super Sox (v. Salito) kreeg een springfout.

O’Connor twee keer nul

Maar de eerste drie ruiters van het Ierse team kregen in de tweede omloop ook fouten waardoor het resultaat van de slotruiters ruiters van Ierland en Amerika bepalend werd. Beezie Madden reed de hengst Breitling LS opnieuw foutloos door het parcours en legde de druk bij Cian O’Connor. Maar ook de Ier liet met zijn elfjarige ruin Seringat alle balken boven waardoor zijn land de hoofdprijs voor de Amerikanen wegkaapte.

Na drie wedstrijden in de Noord-Amerikaanse liga gaat Amerika met 90 punten aan de leiding, gevolgd door de Canada en Mexico.

Klik hier voor de uitslag.

Bron FEI/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.