Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: CHIO Aken Nations Cup springen

Frank Schuttert met Chianti's Champion. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de eerste etappe van de Nations Cup wist het Nederlandse springteam donderdag te imponeren met vier nulrondes, maar kon dat kunstje niet nogmaals herhalen in de tweede ronde. Gastland ging er met de overwinning vandoor, het Ierse team mocht zich als tweede opstellen. Nederland eindigde met negen strafpunten uiteindelijk op de bronzen positie. Fotograaf Arnd Bronkhorst was aanwezig en legde het vast op de gevoelige plaat.

Marcus Ehning kwam als laatste voor Duitsland aan start en deed wat van hem verwacht werd. Hij stuurde Prêt à Tout vol machtsvertoon rond en kwam foutloos rond.

Laura Klaphake zette voor Duitsland twee sublieme nulritten neer met Catch Me if You Can.

Simone Blum ontwrichtte op 12 januari dit jaar haar schouder. In Aken reed ze drie maanden na haar rentree een foutloze tweede ronde met DSP Alice.

Frank Schuttert kwam met Chianti’s Champion als laatste voor het Nederlandse team aan start en er rustte veel druk op zijn schouders. Hij haalde niet de breedte van de oxer en het team zakte naar de bronzen positie.

Cameron Hanley sprong voor Ierland een foutloze eerste rit, maar liep in de ronde daarna tegen 8 strafpunten aan. Dat leverde het streepresultaat op.

Cian O’Connor liet met de fantastisch springende Good Luck niets aan het toeval over en kwam foutloos de tweede etappe door.

Goud voor Duitsland!

Foto’s: Arnd Bronkhorst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook