Ga naar hoofdinhoud

Jane Richard Philips verslaat Bertram Allen in Miami

Jane Richard Philips met Dieudonne de Guldenboom LGCT / Stefano Grasso

Als laatste mocht Jane Richard Philips de barrage van de eerste Global Champions League wedstrijd van Miami binnenrijden. De Zwitserse presteerde het om met Dieudonne de Guldenboom de snelle tijd van Bertram Allen met anderhalve seconde te verbeteren en zo de overwinning binnen te slepen. Maikel van der Vleuten was de beste Nederlander, hij werd door vier strafpunten met Salomon vijftiende.

Zeven combinaties lieten de balken in de lepels van het basisparcours. Het was eerst Alberto Zorzi die een foutloze ronde in de barrage neerzette met Cornetto K (v. Cornet Obolensky) in 42,26 seconden. Even later snoepte de altijd snelle Ier Bertram Allen op de tienjarige schimmel Hector van d’Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck) er nog een tiende van af.

‘Alles is te verbeteren’

“Alles is te verbeteren”, zei Jane Richard Philips na afloop van haar barragerit op de vraag of ze dacht dat ze sneller kon zijn dan Allen. En dat deed de Zwitserse, ze snelde in 40,86 seconden over de finish en dat bleek ruim genoeg voor de zege. De veertienjarige zoon van Nabab de Reve, Dieudonne de Guldenboom, had in de eerste lijn nog een galopsprong meer nodig, maar haalde dat aan het einde van het parcours ruimschoots in.

Drie combinaties sneller

Drie combinaties waren nog sneller dan Richard Philips, maar hadden alle drie een balk. Carlos Enrique Lopez Lizarazo was met de KWPN-merrie Cuplandra (v. Upgrade) de snelste (36,22 seconden) maar kreeg op de voorlaatste sprong een fout. Het paar werd vierde. Gevolgd door Simon Delestre op Chesall Zimequest (v. Casall).

Balk voor Van der Vleuten en Smolders

Maikel van der Vleuten kreeg met Salomon (v. Stolzenberg) een balk in het basisparcours. Dat overkwam ook de winnaar van de openingsrubriek, Harrie Smolders. Op Emerald N.O.P. moest hij met een achttiende plaats genoegen nemen.

Valkenswaard United

Na de eerste ronde in de Champions League competitie in Miami gaat Valkenswaard United, met de snelheidsduivels Alberto Zorzi en Bertram Allen, onbetwist aan de leiding met nul strafpunten. Doha Fursan Qatar staat tweede met twee strafpunten.

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/LGCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook