Ga naar hoofdinhoud

De Luca verslaat Kuipers in youngster tour

Doron Kuipers en Elcapone werden, net als gisteren, tweede in de gemengde 1.30/1.35-proef voor zes- en zevenjarigen op CSI Eindhoven. Donderdag zegevierde de combinatie in de Youngster Tour en  en vandaag werd het duo tweede in de Hoffman Groep Prix. Het was de Italiaan Lorenzo De Luca die de fantastisch springende BWP-merrie Jenny van het Waterblok, met een rondje uit het boekje, net iets sneller over de finish stuurde.

Het werd een super spannende barrage met twaalf combinaties. Drie zevenjarigen eindigden op het podium. Marc Houtzager had met de Zangersheide goedgekeurde Mr. Blue-zoon Mr. Europe de leiding genomen in een tijd van 35,79 seconden toen de winnaars van de twee dagen ervoor de piste betraden.

Kuipers en Elcapone gingen gingen wederom als een speer. Foutloos en in een snelle tijd van 34,62 seconden kwamen zij over de finish. Nog drie combinaties konden het succesvolle duo van een tweede overwinning in deze editie van CSI Eindhoven afhouden en de eerste die volgde deed dat: Lorenzo De Luca en Jenny van het Waterblok van Stephex Stables finishten in 34,30 seconden. De Luca en Jenny eindigden overigens net als Kuipers en Elcapone alle drie proeven van de Youngster Tour in de top 3.

De beste zesjarige eindigde op plaats vier: de BWP-hengst Balpar de Trebox Z, net als Elcapone een zoon van Baloubet de Rouet, liep onder Johnny Pals een nulrondje in 36,87 seconden. KWPN-hengst El Salvador (v. Vigaro) van De Radstake werd vijfde onder Annelies Vorsselmans (0/0-36,99).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.