Ga naar hoofdinhoud

Kevin Staut voor Von Eckermann in Doha

Voor een dikke geldprijs moet je dezer dagen in Qatar zijn. Gisteren won Bertram Allen, vandaag was het de beurt aan de Franse topruiter Kevin Staut. Over 1.50m won hij met zijn BWP'er Elky van het Indihof HDC en werd daarmee plotsklaps 16.000 euro rijker. Man in vorm Henrik Von Eckermann (Chacanno, v. Chacco-Blue) strandde op de tweede plaats.

De schier onuitputtelijke rijkdom van de oliesjeiks daar in Doha, zorgt ervoor dat de topruiters maar al te graag naar die exotische oorden trekken om er te wedijveren. In een rubriek rechtstreeks op tijd, waren het dan ook de gepatenteerde snelheidsduivels die het laken naar zich toe trokken.

Kevin Staut was een klasse apart op zijn vinnige Elky van het Indihof HDC. Zij bleven de concurrentie meer dan twee seconden voor. Henrik Von Eckermann stond op twee, Ibrahim Bisharat op drie (Brown Sugar, v. Chacco-Blue). Twee BWP’ers vervolledigden de top vijf: de Italiaan Piergiorgio Bucci deed het met Heartbreaker Vd Achterhoek (v. Bentley vd Heffinck). Pieter Devos stond op vijf met zijn Belgisch kampioenenpaard Espoir (v. Surcouf de Revel). Voor Nederland ten slotte, stond enkel Maikel Van der Vleuten aan de start. Met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Z) kwam hij echter niet verder dan plaats 22.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook