Ga naar hoofdinhoud

Kuipers eerste en tweede in Mijas

Doron Kuipers, hier met Zucces. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Doron Kuipers was vandaag met Dickyville op de Costa del Sol-Tour niet snel genoeg om de zege te pakken in de Master-rubriek over 1,45m. De Ierse ruiter Richard Howley was met Chinook maar liefst ruim twee seconden sneller en ging er met de overwinning vandoor. In de rubriek over 1,40m was Kuipers met Diablo F wel goed voor de overwinning.

Kuipers was op zijn beurt wel weer meer dan vier seconden sneller met de Quasimodo-dochter dan de nummer drie Edwin Smits. De in Nederland geboren Zwitser kwam in actie met Rondine des Souches (v. Aiborne Montecillo) en klokte een tijd van 66,58 seconden. Kuipers deed dat in 62,31 seconden en Howley voltooide de ronde in 60,09 seconden.

Dicht bij elkaar

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door Diego Perez Bilbao met HH Best Buy en Louise Whitaker met Ruby VIII. Bilbao liet zijn dochter van Baloubet du Rouet in 68,93 seconden over de streep galopperen. Het Spaanse duo werd op de voet gevolgd door de Britse amazone met haar merrie van Balou du Rouet.

Master 3-Tour

In de rubriek over 1,40m pakte Kuipers de zege met de negenjarige Canturano-nakomeling. Het duo kwam in 50,49 seconden aan de finish en was anderhalve seconde sneller dan de concurrentie. De tweede plaats in deze rubriek op tijd was voor de Brit Max Routledge met Carus Royale. Het Britse duo was op zijn beurt bijna drie seconden sneller dan Marcel Wolf, die derde werd. De Duitse ruiter zadelde Hauntain van t Paradijs voor deze Master 3-Tour en stuurde de vosruin van Quadrillo in 55,09 seconden foutloos rond.

Klik hier voor alle uitslagen
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook