Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten dacht: ‘Rustig blijven!’

Exclusief
Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het begin van het indoorseizoen wilde het steeds niet lukken. Maar richting het einde van de winter zet Leopold van Asten een steile lijn bergopwaarts neer. "Ik dacht: "M'n paard is in vorm, rustig blijven." Die rust leverde vandaag de mooiste overwinning uit de carrière van de VDL-ruiter op.

“Het was steeds een tikje en daar lag dan weer een paal”, vertelt Leopold van Asten als hij net een Rolex-horloge en 123.000 euro heeft gewonnen. “Maar VDL Groep Zidane was super in vorm, ik wist dat het wel een keer zou gaan lukken.”

Eindspurt

In Zürich leek het erop en sprong Zidane op z’n best, maar een hele zachte touché stond een plek in de barrage in de weg. En toen kwam de echte eindspurt richting Wereldbekerfinale: tweede in Bordeaux, derde in Gothenburg.

“En nu dit, het is helemaal geweldig. Er gebeurde heel veel vandaag. Om te beginnen al die spanning dat het zo lang duurde voordat er één foutloos was. Gelukkig voor het publiek was dat een Hollander.”

Veteraan Van der Schans

Dat was dus de latere nummer 2 Wout Jan van der Schans. “Op donderdagavond mocht ik niet meedoen”, grapt de 55-jarige routinier met een knipoog naar het veteranenspringen, waarin zijn generatiegenoot Bert Romp de overwinning pakte. “Dus dacht ik: dan moet het vandaag maar.”

Fitte Capetown

Wout Jans paard Capetown had de afgelopen dagen al veel gegeven, liep gisteren in de kwalificatie nog twee zware rondes. “Ik wist niet hoe fit hij nog zou zijn. Maar als je dan ziet hoe hij ’t hier aanpakte, kan ik alleen maar ontzettend blij zijn.”

Lange afstand

Voor de als derde geëindigde Marc Houtzager had er met Sterrehof’s Calimero misschien nog meer in gezeten. “Ik zag een lange afstand naar de laatste hindernis. Toen heb ik maar een extra galopsprong gemaakt. Daar heb ik wel wat laten liggen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook