Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz sterk uit de startblokken op Spruce Meadows

Luciana Diniz met Fit for Fun. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Portugese amazone wist meteen op de eerste dag van het CSIO 5* in Calgary haar slag te slaan. Met een overwinning in de 1.50m rubriek met Fit For Fun (v. For Pleasure) en een derde plek met Winningmood in de 1.60m proef kende de amazone een sterke start.

Over de overwinning vertelt Diniz: “Mijn overwinning begon al een dag eerder toen ik op Spruce Meadows arriveerde. Wat een geweldige plek! We hebben de planning gewijzigd omdat de eerste drie van de 1.50 direct geplaatst zijn voor de Grand Prix van zondag. Fit For Fun liep daarom nu het 1.50m in plaats van het 1.60m. Dit haalt de druk er voor zondag even vanaf. Ik had zelf een goed gevoel over die beslissing en gelukkig pakte het goed uit.“

In de openingsrubriek over 1.50m was er een tweede plek voor Eric Lamaze met Chacco Kid (v. Chacco Blue) met een foutloze barrage in 39.69 seconden. Hiermee was hij een zuchtje langzamer dan Diniz die de chrono op 39.32 liet stoppen. De Egyptische ruiter Sameh El Dahan reed de KWPN-gefokte WKD Diva (v. Balourado) naar de derde plek in 39.78. De vosmerrie werd gefokt door de Comb. Aaldering-Swelheim uit Loos.

Voor Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro (v. Quaprice) was er een zevende plek. Hij kreeg een fout in de barrage.

Luciana Diniz met Fit For Fun 13 tijdens de Telus Cup op de Spruce Meadows Masters 2017. Foto: Spruce Meadows

1.60m rubriek

Ook het 1.60 was een tabel A met barrage achteraf. Hierin was de Italiaanse ruiter Juan Carlos Garcia die de overwinning op zijn naam mocht schrijven.  In een tijd van 36.51 reed hij de BWP’er Gitano V Berkenbroeck van Nabab de Reve foutloos door de finish. Garcia moest wel wennen  aan de immens grote ring: “De parcoursen zijn anders dan wat ik gewend ben. De tijd is vrij kort en het eerste parcours lijkt meer op een speedproef. Ook zijn de hindernissen breder dan normaal dus het is allemaal net even anders.”

Henrick von Eckermann pakte plek twee met Chacco Blue-nazaat Chacanno in 36.76. Diniz liet haar ‘good old’ Winningmood (v. Darco) in 36.83 door de finish galopperen.

Uitslag 1.50m

Uitslag 1.60m

Bron: Persberichten Spruce Meadows / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook