Ga naar hoofdinhoud

Marcelle Hokse tweede in Grote Prijs Eschweiler

Winnaar GMB 5 jarigen Marcelle Hokse met fokker Marc Houtzager. Foto: Jacquelien van Tartwijk

In de zware Grote Prijs van Eschweiler was er een mooie tweede plaats voor Marcelle Hokse. Slechts vijf van de 53 starts behaalden foutloos de finishlijn in het basisparcours. Ook Peter Bulthuis slaagde hierin en werd vijfde. De rubriek kwam op naam van Luciana Diniz met Fit for Fun's zoon Camargo 2.

Marcelle Hokse leverde al een hele prestatie door foutloos het basisparcours over 1,45 meter af te leggen met de negenjarige Example (v. Ultimo). In de barrage wist de amazone uit de Staphorst gevaarlijk dicht bij de winnende tijd te komen van 43,01 seconden. Hokse finishte in 43,19 seconden.

Carrière

Vorig weekend wonnen Hokse en Example nog het barrière springen op de noordelijke tuigpaardendag. Example vormt sinds vorig jaar juli een combinatie met Hokse. De Canturo-zoon is in eigendom van fokker N. van Vliet samen met Mempape beheer BV en kende al heel wat ruiters. De bruine ruin begon zijn internationale carrière onder Robert Havinga gevolgd door Anouk Vos en Henk Frederiks.

Fit for fun

De Grote Prijs kwam op naam van Luciana Diniz met Camargo 2 (v. Canturo). Deze Carmargo is de zoon van Fit for Fun, waar Luciana Diniz succesvol mee is op het allerhoogste niveau van de springsport.

Barragebalken

Ook Peter Bulthuis presteerde om in het basisparcours alle balken hoog te houden met de pas achtjarige Cicero’s Boy. In de barrage daarentegen vielen twee balken op de grond. Desondanks mocht het duo de vijfde prijs in ontvangst nemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook