Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward pakt zege in WB-kwalificatie

McLain Ward met HH Azur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De wereldbekerkwalificatie-wedstrijd in Toronto leverde spannende sport op. De strijd werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van McLain Ward die het hoofd koel hield en als enige in beide omlopen foutloos bleef. Olympisch kampioenen Nick Skelton en Big Star (v. Quick Star) galoppeerden naar de derde plek. 

Met 21 combinaties die aan de start verschenen was deze WB-kwalificatie geen grote rubriek te noemen. Door de deelname van enkele toppers kon het publiek toch genieten van mooie sport. Vijf combinaties bleven in de eerste omloop foutloos en plaatsten zich daarmee voor de barrage. Onder hen de Olympisch kampioenen Skelton en Big Star.

Dubbel foutloos

Ward zette met HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) de tweede tijd neer, maar bleef als enige ook in de barrage foutloos waardoor hij met de overwinning naar huis ging. Kent Farrington stuurde Creedance (v. Lord Z) razendsnel rond en had ook de snelste tijd te pakken. Vier strafpunten deed hem naar de tweede plek verwijzen.

Ook Skelton zag een balk uit de lepels rollen, zijn tijd was goed voor de derde plek. Shane Sweetnam en Chaqui Z (v. Chacco-Blue) werden vierde, gevolgd door Mac Cone en Gasper van den Doorn (v. Calvaro) die onderweg twee balken moesten incasseren.

Harrie Smolders en Apollonia (v. Bogegaardens Apollo) noteerden in de eerste omloop twaalf strafpunten waardoor ze op de zeventiende plek bleven steken.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.