Ga naar hoofdinhoud

Mede-oprichter BWP Jules Buts overleden

McLain Ward met Sapphire Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart is Jules Buts, mede-oprichter van het BWP en ontdekker van de hengst Hedjaz, op 89-jarige leeftijd overleden.

Buts was in zijn tijd een echte voortrekker. Zijn goede vriend Harrie Theeuwes omschrijft hem als één van de eerste hengstenhouders uit de streek. Aan merriemaker Hedjaz, een Ibrahim-zoon die hij ontdekte in Frankrijk, zal zijn naam eeuwig verbonden blijven. Uit een Hedjaz-moeder werden namelijk de twee bekende Grand Prix-paarden Otterongo en Sapphire gefok. Otterongo werd onder Ludo Philippaerts vierde werd op de Olympische Spelen van Sydney (2000) en vice Europees kampioen in Arnhem in 2001. Sapphire sprong twee Olympische Spelen en droeg tweemaal toe aan teamgoud voor het Amerikaanse team. Daarbij was ze in 2008 bovendien individueel vijfde. Tevens won ze onder McLain Ward teamzilver op het WK in Aken 2006 en was ze zeer constant in wereldbekerfinales, waarin ze een keer als tweede en achtste finishte.

Bron: Galop/ Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook