Ga naar hoofdinhoud

Moerings veruit de ‘fastest’ met Fasther

Geert Moerings met Fasther. Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Jacquelien van Tartwijk

Geert Moerings was zojuist niet te kloppen met zijn eigen fokproduct Fasther (v. Vigo d'Arsouilles). In een tijd van 50,73 seconden sleepte Moerings overtuigend de overwinning in de tweesterrenrubriek over 1,30 meter in de wacht. Remco Been kwam het dichtst bij deze snelle tijd in de buurt met Durano E (v. Canturano).

Afgelopen tijd maakte Fasther furore onder Geert zijn zoon, Bas Moerings. Zo reed deze combinatie succesvol op het NK Junioren en op het Dutch Youngster Festival. Nu is de ruin weer terug onder het zadel bij Geert. Dit duo kwam voor het laatst aan de start op het WK in Lanaken waar ze vorig jaar tweede werden in de troostfinale.

De derde prijs in deze rubriek over 1,30 meter op CSI Twente was voor de Rus Ekaterina Petrochenkova met Cassiopeia (v. Catoki).

Klik hier voor de uitslag van het CSI2* over 1,30 meter.

Nederlandse top vijf

Eerder vanmorgen werd ook een rubriek over 1,30 meter op één-ster-niveau. In deze rubriek domineerde de Nederlandse drie kleur de top vijf. Maud Wiefferink noteerde de snelste tijd met Agono (v. Toland0 van ’t Riethof). Bart Bles volgde op iets meer dan een seconde afstand met Allegria du Val Henry (v. Quite Easy). Sven Haarhuis mocht de derde prijs in ontvangst nemen in deze rubriek met Reflection (v. Corelli).

Klik hier voor de uitslag van het CSI1* over 1,30 meter.

Nederlands tintje

In de viersterrenrubriek over 1,40 meter zorgde de overwinning van Winn Winn (v. Chin Chin) onder Gianni Govoni voor een Nederlands tintje in Geesteren. Deze Chin Chin nazaat werd gefokt door A. Jespers. Gert-Jan Bruggink was ruim twee seconden langzamer dan de Italiaan, maar een tijd van 60,45 seconden was voldoende voor de tweede prijs. Bruggink zadelde voor deze rubriek de schimmelruin Connelly (v. Calvados). Bart Bles noteerde de derde tijd met de hengst Gran Canyon van HD (v. Cartani).

Klik hier voor de uitslag van het CSI4* over 1,40 meter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook