Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse young riders rustig van start op EK

Megan Laseur, hier met Bleu Bayou. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Europees kampioenschap springen voor de jeugd in Samorin (Slowakije) hebben de young riders vandaag hun eerste rubriek gesprongen. In dit jachtparcours over 1,45 m - die geldt als eerste individuele kwalificatie - was Megan Laseur met Bleu Bayou (v. Berlin) met een 33-ste plek de beste Nederlandse combinatie.

Megan Laseur en de elfjarige Berlin-merrie Bleu Bayou legden het parcours af in 79,52 seconden af. Met vier strafpunten kwam de eindtijd op 83,52 seconden. Kim Hoogenraat en Caesar (v. Ukato) waren foutloos in 85,50 seconden en eindigden met die tijd op de 40-ste plaats. Jaro van Erp reed Al Capone (v. Lupicor) met een eindtijd van 90,13 seconden naar plaats 53. Jens van Grunsven en Cika (v. Can Cun La Silla) sprongen een rustige ronde in 91,99 seconden en staan daarmee op de 58-ste plek. Sanne Thijssen en Celine M Z (v. Crusador) eindigden met een eindtijd van 102,84 als 74-ste.

De rubriek werd gewonnen door Johan-Sebastian Gulliksen. De Noor reed Via vd Karmenhoek Z (v. Via Veneto) in 74,29 seconden over de eindstreep.

Morgen vanaf 8.30 uur staat voor de young riders de tweede rubriek op het programma. Die geldt als eerste onderdeel voor de landenwedstrijd en als tweede individuele kwalificatie.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het programma.

Klik hier voor de livestream van FEI.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook