Ga naar hoofdinhoud

Otto Becker: ‘We accepteren de consequenties’

De Duitse bondscoach springen Otto Becker kon zich ook na afloop van de landenwedstrijd in St Gallen helemaal vinden in de beslissing van zijn ruiters om niet van start te gaan.

“We hebben ons duidelijk de consequenties van het niet starten gerealiseerd. Dat is een zware beslissing geweest, omdat we ons nu niet meer kunnen plaatsen voor de finale en naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar van start moeten gaan in de tweede divisie. We zullen die consequenties accepteren. De enige mogelijkheid lijkt voor ons nog te zijn dat men ons niet-starten ziet als een gevolg van overmacht. Daar zie ik goede kansen voor. Zo waren de hindernissen duidelijk lager dan voorgeschreven, was het tempo 375 meter per minuut en niet de voorgeschreven 400 meter per minuut. Er stond in het parcours geen driesprong en de open sloot ontbrak. Dat zijn hindernissen die in een wedstrijd als deze behoren te staan. Daarnaast cancelde men de tweede manche en als dat geen gevolg is van buitengewone omstandigheden, dan begrijp ik het niet meer”, aldus Becker.

Bron: KNHS / Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Otto Becker: ‘We accepteren de consequenties’

  • Silvia van der Horst

    Skt.Gallen staat niet echt bekend als wedstrijd waar het altijd goed gaat. Jammer dat niet alle ruiters en coaches één lijn hebben getrokken: Niet starten! Dat in het belang van de paarden, of ze nu eerste of tweede keus zijn, maakt niet uit. Het blijven levende wezens waar je zuinig op hoort te zijn. Als alle equipes de handdoek in de ring hadden gegooid, hadden ze de FEI voor het blok gezet in plaats van andersom. Hulde aan onze oosterburen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook