Ga naar hoofdinhoud

Poels scoort in Brussel met Athene

Aniek Poels met Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aniek Poels reed vanavond een prachtige wedstrijd in Brussel met Athene (v. Berlin). Ze werd vijfde in de laatste vijfsterrenrubriek van de dag bij de Stephex Masters. De eerste vier plaatsen werden bezet door Belgische ruiters. Niels Bruynseels won de rubriek.

De tweefasen wedstrijd ging over 1,50 / 1,55m. De rubriek eindigde met een grote barrage, waar liefst 17 combinaties aan meededen. Daaronder ook drie Nederlanders: Aniek Poels, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten.

Sterke opening

Pieter Devos was met Apart (v. Larino) de eerste starter en reed met grote galopsprongen naar een foutloze barrage in 36,08. Al snel bleek dit een bijzonder lastige opgave voor de rest van het veld. Smolders ging met Zinius (v. Nabab de Reve) de fout in op de combinatie. Hij kreeg vier strafpunten en finishte in 38,91 seconden.

Maikel van der Vleuten kreeg een springfout op hindernis twee, een stijlsprong. Hij reed op VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) en finishte in 41,64.

Stukgebeten

Aniek Poels reed direct na Smolders met Athene (v. Berlin) beheerst naar een foutloze ronde in 41,48 seconden. Haar grote paard is wellicht niet gemaakt voor hele snelle rondes, maar Poels reed een prachtige ronde en hield het hout hoog. En dat konden veel van de grote namen vanavond in Brussel niet zeggen.

Wereldranglijst aanvoerder Kent Farringto nam met Sherkan D’Amaury (v. Kannan) nam alle risico’s maar zag een balk vallen op de één na laatste hindernis en bleek ook nog een seconde langzamer dan Devos.

België aan kop

Tot enthousiasme van het thuispubliek was ook Gregory Wathelet foutloos, al kon ook hij niet aan de tijd van Devos tippen. Met Mjt Nevados S (v. Calvados Z) finishte de Belg in 38,89 seconden.

Lorenzo de Luca zette het stadion nog op zijn kop met een gewaagde aanval op Devos. Het leek goed te gaan tot hij niet uitkwam op de laatste hindernis. Ondanks een enorme sprong ging de hindernis eraan en moest ook de Italiaan het hoofd buigen voor de Belgen.

De derde Belgische starter reed Poels van het podium. Jos Verlooy had een trillende balk halverwege het parcours, maar nam de tijd en eindigde in 41,16 foutloos voor de Nederlandse.

Als laatste mocht Niels Bruynseels zich bewijzen met Gancia de Muze (v. Malito de Reve). Hij was uiteindelijk de enige die over Devos heen kon. Na een razendsnelle en gewaagde ronde stopte de klok op 35,77 seconden. Daarmee werd Bruynseels de winnaar van de rubriek. Hij mocht ruim 15.000 euro mee naar huis nemen.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook