Ga naar hoofdinhoud

Rondje CSI 2* Grote Prijzen

In de schaduw van prestigieuze evenementen als het CSIO Rome, de Hamburg derby en ons 'eigen' CSI Eindhoven werden er nog tal van CSI 2* afgerond. De Paardenkrant-Horses.nl maakte een rondje langs de Grand Prix uitslagen.

De Baltica Tour in Polen kende gisteren een afsluiting over de 1.45m GP. De Luxemburger Marcel Ewen behaalde de hoogste eer met Excenel V (v. Thunder van de Zuuthoeve) en reed dubbel 0 in 35,10 seconden. Hiermee verwees hij Friso Borman met Crazy Cato (v. Calido I) naar de tweede stek 0/36,10. De Poolse ruiter Msciwoj Kiecon reed Aloubet KV (v. Taloubet) naar de derde plaats in 0/36,50. De ruin werd vorig jaar nog gereden door Maaike ten Berg-Bijlsma en Michael Greeve.

Maureen Bonder was met Easy Again (Arezzo VDL) de beste (en enige) Nederlandse combinatie die aan de start kwam. Zij kreeg een balk in de eerste omloop en werde 24e.

Bekijk hier de uitslag.

Jumping Bonheiden

De Grand Prix van Bonheiden ging zondagmiddag naar Caio Carvalho Filho. De Braziliaan liet de concurrentie achter zich na een spannende barrage met zeven combinaties. Carvalho Filho liet het hele weekend al een goede vorm zien in Bonheiden en hield zijn winning mood ook in de belangrijkste rubriek vast. Hij reed de achtjarige Ogano Sitte-dochter Jet Set DB foutloos rond in 37,90 seconden. De Amerikaanse Julie Welles reed haar Con Touch S (v. Con Cento S) foutloos rond in 39,32 en was daarmee ruim twee seconden te langzaam voor de winst. Wel was haar resultaat goed voor plek twee. Dayro Arroyave reed Adele (v. Cassini I) naar de derde stek. De combinatie finishte in 40,75 seconden.

 

 

Ivo Biessen was op plek 21 de beste Nederlander. Hij kreeg een fout in het basisparcours.

Bekijk hier de uitslag.

Arnas Sauvageonne

Er kwamen geen Nederlanders aan de start op dit concours maar het kende zeker niet de minste combinaties aan de start op dit Franse concours. Het was Simon Lorrain die de winst naar zich toe trok met Quavaroti val Fleuri (v. Quidam’s Rubin). Hij hield de 0 op het scorebord in 41,74 seconden. Daarna waren het Diamant de Semilly nazaten die de plekken twee en drie in beslag namen. Michel Robert reed Undiams de Varenne naar de tweede tijd van 41,96 en verwees Nicolas Delmotte met Ilex VP naar de derde plaats – 0/43,35.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.