Ga naar hoofdinhoud

Ruime overwinning voor Mathieu Billot in Lausanne

Mathieu Billot, hier met U2. Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

In het zadel van de 11-jarige Selle Français-merrie Radja des Fontaines (v. Hurlevent de Breka) eiste Mathieu Billot de overwinning op in de 5-sterren 1.55m. Hij liet hiermee onder meer Patrice Deleveau en Dermott Lennon achter zich.

De Fransman kwam als één na laatste in de baan en wist wat hem te doen stond. Hij reed met het mes tussen de tanden een ijzersterke ronde en liet in een tijd van 59,98 seconden alle balken liggen. Daarna had hij alleen nog de rit van Ömer Karaevli uit Turkije te vrezen, maar met Roso Au Crosnier (v. Looping d’Elle) was Karaevli beduidend minder snel dan Billot en werd vijfde (68,52).

Conter tweede

De Belgische Zoë Conter leidde de 10-jarige merrie Soory de l’Hallali, een dochter van For Pleasure, naar de tweede plaats door een tijd van 62,52 seconden te klokken. Daarmee was ze ruim een seconde sneller dan Anna-Julia Konto, die Fardon (v. Corland) aan start bracht.

Delaveau werd vierde met Orient Express Hdc (v. Quick Star), net voor Karaevli.

Gert-Jan Bruggink bracht Vampire (v. Marome Nw) aan start, maar tikte er een balk af waardoor hij genoegen moest nemen met de zeventiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook