Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans wint hoofdproef Roosendaal

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Wout-Jan van der Schans ging er gisteren op Den Goubergh in Roosendaal met Eloma's Blue SFN met de zege vandoor in de hoofdproef van de dag. Het duo was precies een halve seconde sneller foutloos aan de finish in de barrage en gaf daarmee de concurrentie het nakijken. Gerco Schröder was de tweede Nederlander in de top 5, hij werd vierde.

Zes combinaties plaatsten zich voor de barrage van de 1,40m-rubriek, die gisteren als laatste proef op het programma stond en drie van hen bleven nog een keer foutloos.

Snelste tijd

De snelste tijd in de barrage was van James Billington met Comfortuna VDL. De Britse ruiter was met 42,62 seconden op de klok de enige die sneller was dan Van der Schans, maar liep daarbij tegen acht strafpunten aan met de schimmelruin en eindigde op de vijfde plek.

Twee Belgische combinaties

De top drie bestond naast Van der Schans en de KWPN-hengst van Mr. Blue uit twee Belgische combinaties. Stephanie Andries kwam met Cicero (v. Darco) in 43,44 seconden aan de finish en werd daarmee tweede. Landgenoot Jens Wuyts was een stuk langzamer met Jackson van de Goorhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), maar bleef wel foutloos en mocht zich als derde opstellen.

Schröder

Gerco Schröder zette met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) de derde tijd neer in de barrage,  maar liep daarbij tegen vier strafpunten aan. Het duo eindigde hiermee op de vierde plaats.

 

KLik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook