Ga naar hoofdinhoud

Simon Morssinkhof houdt familie-eer hoog op Jumping de Achterhoek

Simon Morssinkhof - Perigrosso Jumping de Achterhoek 2017 © DigiShots
Het was wachten tot de allerlaatste starter van de vrijdag voordat een Morssinkhof op Jumping de Achterhoek voorop ging in de ereronde. Simon Morssinkhof, neefje van gastheer Eric Morssinkhof, stal de show in de Roelofsen Horse Trucks Prijs op 1,40m niveau voor junioren. “He he, dat mocht ook wel een keer. Vorig week in Opglabbeek en hier in Vragender lukte het steeds net niet. Een balkje hier en daar met de andere paarden, maar ik wist dat deze het kon.”

‘Deze’ is niemand minder dan de tienjarige Perigrosso (v. Perigieux), waarmee hij afgelopen zomer de openingsproef op het EK voor junioren won en uiteindelijk vierde werd en daarmee was Simon Morssinkhof de best presterende Belg. “Ik ging vanavond niet eens de ring in om te winnen, maar ik wilde wel een vlotte ronde rijden. Ja, de aanhouder wint. Het is nog geen Grote Prijs, maar wel een mooie avondproef. Iemand moet toch de familie-eer hoog houden?”, lacht de ruiter.

Ze doken ruim twee seconden onder de tijd van de bij Theo Griffioen in Nieuw-Roden geboren hengst Vitaal G (v. Oramé) onder de Britse Allana Clutterbuck, die even daarvoor ook al een internationale ponyrubriek had gewonnen. De Duitser Max Haunhorst werd derde op Voll Toll (v. Vesuv). Savannah Brandes was met haar achttiende plek op Nosebreaker (v. Carthino Z) de beste Nederlandse in deze ‘direct op tijd proef’.

Micky tweede

Nichtje en thuisamazone Micky Morssinkhof had ook bijna een overwinning te pakken met haar toekomsttalent Fabio (v. Van Gogh), maar kwam driehonderste van een seconde te kort en zag Lars Kuster winnen met Action Girl 7 (v. Eurocommerce Washington) in deze 1,35m rubriek voor ruiters tot 25 jaar.

Acht rubrieken

In totaal werden acht internationale proeven verreden. De overige winnaars waren Gerrit Veenstra (1,20m niveau Juniors & U25) met After Pleasure Toltien (v. For Pleasure), Lily Engelsman (1,20m Children) met Whipped Cream (v. Cantos), de Belgische Aline Sercu (1,10m Children) met Kiona van Lindehoeve (v. Skill Z), de Belg Max Sebrechts (1,30m junioren) met J’Adore van de Meulenberg (v. Ogano Sitte), de Britse Allana Clutterbuck (1,25m pony’s) met Atomic du Bary (v. Fracator Mail) en de Duitser Lars Volmer (1,40m U25) met Chicitito (v. Crossfire).

Grote Prijs

Vanavond om 19.15 uur wordt alweer de eerste Grote Prijs van het jeugdweekend verreden, het is de 1,45m GP voor ruiters tot 25 jaar. De Grote Prijzen voor de junioren, pony’s en Children zijn op zondag.

Kijk hier naar de winnende rit van Lily Engelsman.

Leontine Bruin behaalde een mooie tweede plaats met haar paard Eternity (v. Vagebond de la Pomme) in de U25 Morssinkhof Rymoplast Prijs (1,40m) achter de Duitser Lars Volmer.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht Jumping de Achterhoek

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook