Ga naar hoofdinhoud

Moneta wint Small GP Vejer de la Frontera

In Vejer de la Frontera werden gisteren twee rubrieken over 1.45m verreden. Luca Moneta schreef de overwinning in de Small Grand Prix op zijn naam met Neptune Brecourt en Jerome Guery pakte de winst in de Big Tour met Cibelle du Seigneur. Voor Nederland kwamen Roelof Bril en Vincent Voorn aan de start in de Small GP, maar beiden kozen ervoor om het parcours niet af te maken.

Small Grand Prix

Dertien combinaties mochten in de Small GP terugkomen voor de barrage en Moneta kwam met de vijftienjarige Cumano-zoon het snelst foutloos aan de finish. Het Italiaanse duo stopte de klok op 32.4 seconden, wat bijna een seconde sneller was dan de tijd van de Brit Matthew Sampson met Cecilia, die tweede werd in 33.23 seconden. Richard Howley en Calmond uit Ierland volgden op de derde plek met een foutloze rit in 33.68 seconden en de Britten Jake Saywell en Jessica Dimmock maakten met Braveheart V en Cybel II de top 5 compleet.

Julien Epaillard en Cristallo A LM uit Frankrijk zetten de snelste barragerit neer, maar liepen hiermee wel tegen vier strafpunten aan en eindigden net buiten de top 5 op de zesde plaats voor Gregory Wathelet en Lilly Lordanos. Ook het Belgische paar noteerde een tijd om in de top drie te kunnen eindigen, maar kreeg eveneens vier strafpunten..

Big Tour

In de Big Tour Accumulator verzamelde alleen de Belgische ruiter Guery het maximale aantal punten. In het zadel van de dochter van Ogano Sitte pakte hij 65 punten en finishte in 69.02 seconden. Landgenoot Gregory Wathelet stuurde Iron Man van de Padenborre rond in 73.11 seconden en verzamelde 64 punten, wat hem de tweede plaats opleverde.

Moneta kwam met Lee Pocco uit op 50 punten en een tijd van 69.2 seconden en werd daarmee derde voor de Belg Viktor Daem met Isabeau van Dorperheide en de Mexicaanse Ariana Azcarraga met Bingo van de Kapel.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de Smal GP.
Klik hier voor alle uitslagen in de Big Tour.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook