Ga naar hoofdinhoud

Spanjaarden houden GP-zege in eigen huis

In Spanje werd zojuist de afsluitende Grand Prix verreden van het vijfsterren concours in Gijon. Gerardo Menendez en Laura Roquet zetten de beste twee resultaten neer en hielden daarmee de zege in eigen land. Roelof Bril zette voor Nederland het beste resultaat neer in deze rubriek over 1,60m met twee rondes, hij werd zesde.

In totaal bleven vijf combinaties twee keer foutloos in deze rubriek met twee omlopen en daarvan waren Menendez en Roquet met afstand de snelsten. Menendez zat in het zadel van Cassino DC en was net iets sneller met de hengst van Cassini I dan zijn landgenote. Roquet kwam in 56,53 seconden aan de finish met Sandi Puigroq (v. Diamant de Semilly) en Menendez klokte af op 56,43 seconden.

Top vijf

Louise Saywell kwam met de KWPN-ruin Tin Tin (v. Cavalier) het dichtst in de buurt van de twee Spaanse combinaties, maar kon met een foutloze rit in 57,93 seconden geen plek in de top twee afdwingen. Victor Bettendorf uit Luxemburg volgde met Sorbier Blanc (v. Jericho Pierreville) met een foutloze tijd van 58,55 seconden op de vierde plaats en Tobias Meyer maakte met Avanti (v. Quattro) de top 5 compleet. Het Duitse duo finishte foutloos in 59,45 seconden.

Nederlanders

Roelof Bril en Johnny Pals eindigden beiden in de top tien van deze Grote Prijs. Bril bleef met Arlando twee keer van het hout af, maar kwam met tijdfouten aan de finish. Hij eindigde op de zesde plaats. Pals volgde op de zevende plek met Wesselina (v. Cumano) met twee keer vier strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook